Je gevel laten reinigen

Wanneer mensen aan gevelreiniging denken, stellen ze zich misschien een team van professionals voor dat vuil en aanslag verwijdert van een commercieel of residentieel pand. In feite kan gevelreiniging net zo effectief worden uitgevoerd op een residentieel of niet-residentieel pand als op een commercieel pand. In het kort komt gevelreiniging erop neer dat de buitenkant van een gebouw wordt ontdaan van alle vuil, stof, vlekken, mos, vuil en verontreinigende stoffen. De gevel verwijst over het algemeen naar de hoofdingang van een pand waar de hoofdingang zich bevindt. Enkele van de meer populaire gevels van gebouwen die in woningen of bedrijfspanden worden gebruikt zijn steen, glas, hout en staal, terwijl andere gebouwen uitgebreide gevels kunnen hebben die zijn samengesteld uit metaal zoals roestvrij staal of aluminium. De meeste gebouwen hebben echter een gevel die is opgebouwd uit beton, leisteen, baksteen, terrazzo, tegels, klinkers of zelfs rots.

Je gevel laten reinigen

Gevelreiniging in een warm klimaat moet altijd ’s avonds gebeuren, omdat onbedekte gevels veel warmte kunnen opnemen. Deze warmte kan schimmelvorming veroorzaken en de groei van bacteriën en meeldauw versnellen als vocht te lang in de constructie blijft. Tijdens warm weer is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat reparaties en onderhoud aan de buitenkant regelmatig worden uitgevoerd. Als u routineonderhoud plant, is het belangrijk om te onthouden dat warme weersomstandigheden van invloed kunnen zijn op de gevelreiniging, omdat zowel de gebruikte reinigingschemicaliën als de gebruikte gereedschappen anders moeten zijn om de conditie van de gevel bij warm weer te behouden.

Gevelreinigingssystemen

Het is essentieel om gevelreinigingssystemen te kiezen die geschikt zijn voor het soort materiaal dat op de gevel wordt gebruikt. Reinigingssystemen op waterbasis kunnen bijvoorbeeld geschikter zijn voor glas dan voor hout, omdat glas gemakkelijk vloeistoffen kan opnemen. Daarom is het belangrijk om precies te weten welke materialen geschikt zijn voor uw gebouw en te onderzoeken welke reinigingssystemen geschikt zijn voor gebruik aan de buitenkant van uw gebouw. Kies een Zachte Gevelreiniging

Voordat u aan een gevelreiniging op chemische basis begint, is het belangrijk om vast te stellen waar de chemische stof precies zal worden gebruikt. Veel gebouwen gebruiken een laddersysteem op waterbasis, waarbij een speciale schuimoplossing wordt gebruikt die vuil en vuil veilig en onschadelijk kan oplossen zonder schade toe te brengen aan enig deel van de gevel. In warme klimaten kan ook worden gekozen voor een papierloos systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van een zandsteenzuiger, een fijne metalen borstel en een ingekapselde tank met chemisch reinigingsmiddel. Om ervoor te zorgen dat het proces zo milieuvriendelijk mogelijk verloopt, is ook de inkapseling van de tank belangrijk – zo wordt voorkomen dat de chemicaliën in de omringende grond, het water of de lucht terechtkomen.

Wanneer u een gevelreiniging uitvoert, is het belangrijk om beschermende uitrusting te dragen. Als u bijvoorbeeld zandsteenoplossingen gebruikt, zorg er dan voor dat u niet op de vloer gaat staan voordat alle benodigde oplossingen zijn aangebracht. Dit kan het reinigen veel moeilijker maken, omdat kleine stukjes gruis en vuil per ongeluk kunnen worden losgetrapt tijdens het proces. De meest effectieve methode van gevelreiniging is echter het gebruik van een commerciële stoomreiniger, die in staat is om hardnekkig vuil en vlekken te verwijderen. Stoomreinigers zijn ook in staat om bakstenen en stenen schoon te maken, evenals trottoirs en opritten.

Hoewel een commerciële stoomreiniger vaak de voorkeur methode van gevelreiniging, kunt u ook gebruik maken van een reinigingsmiddel op basis van product. Deze producten zijn zeer effectief in het verwijderen van vuil, vet en viezigheid, maar ze hebben de neiging om residuen achter te laten, wat problematisch kan zijn. Als u alleen kleine hoeveelheden vuil en stof wilt verwijderen, is een oplossing op basis van detergent voldoende. Als u echter een grondige schoonmaakbeurt wilt, is het vaak nodig om water en schoonmaakmiddelen te combineren om alle sporen van vuil en aanslag te verwijderen